Hamburgerčići
Sastojci
- Potrebno je za testo:
- 2 jaja,
- 2 kašike masti,
- 45 g kvasca,
- 1/2l mleka,
- 1 kašika šećera,
- 1 kašika soli,
- 1 kg brašna.
- Fil 1
- kašika majoneza,
- kašika senfa,
- kašika kečapa.
- Fil 2
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka.
- Premazivanje
- :belance i susam.
Opis
- Korak 1. U mlako mleko dodati kvasac i kašiku secera,dodati brašno i ostaviti da nadođe. U nadošlo testo dodati mast,jaja kašiku soli i zamesiti sa brašnom.Pokriti krpom i ostaviti 20 min da testo naraste.Posle toga izvaditi testo na radnu površinu premesiti i podeliti na 16 loptica. Korak 2. Sitno oseckati crni luk,propržiti na malo ulja i dodati mleveno meso.Upržiti sve zajedno,malo posoliti i pobiberiti. Korak 3. U činiju pomešati majonez,senf i kečap. Korak 4. Lopticu testa rastanjiti u krug,premazati sa filom 1,dodati kašiku mlevenog mesa,krajeve skupiti i zatvoriti u loticu.Stavljati u pleh tako da zatvoren deo bude okrenut prema dole.Sačekati oko 15-20 minuta. Korak 5. Umutiti belance,premazati pogacice i odozgo posuti susamom.peći na 200c,oko 25 do 30 minuta.
Komentari