Vruć hleb poprskati vodom i pokriti kesom pa krpom .Biće baš mekan
1 kvasac , | |
kašičica soli | |
kašičica sećera | |
1 kg brašna | |
250ml mlake vode | |
0,5dl ulja | |
1. | Umesite glatko testo od navedenih sastojaka tako što će te u posudu sipati vodu i dodati kvasac ,razmutiti .Zatim dodati ulje i postepeno dodavati brašno i mesiti dok smesa ili ti testo ne bude osvajalo od ruku . |
2. | ostaviti da testo odmara nekih sat vremena Kada se testo udvostručirazmisiti ga i praviti malene loptice . |
3. | Redjati u tepsiju sa malom rsdaljinlm izmedju loptica .Porkrite ih krpom i ostaviti još sat vremena da odmaraju i narastu . |
4. | Premažite ih uljem i stavite da se peku na180° dok se ne stvori fina korica odozgo žute boje .Nekih 10-15 minuta sve zavisi od rerne. |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |