Domaći hleb

Objavljeno 02.04.2022. od Milica Spasić

Sastojci

  • 1 kvasac ,
  • kašičica soli
  • kašičica sećera
  • 1 kg brašna
  • 250ml mlake vode
  • 0,5dl ulja

Opis

60'
15'
0
0
  • Umesite glatko testo od navedenih sastojaka tako što će te u posudu sipati vodu i dodati kvasac ,razmutiti .Zatim dodati ulje i postepeno dodavati brašno i mesiti dok smesa ili ti testo ne bude osvajalo od ruku .
  • ostaviti da testo odmara nekih sat vremena Kada se testo udvostručirazmisiti ga i praviti malene loptice .
  • Redjati u tepsiju sa malom rsdaljinlm izmedju loptica .Porkrite ih krpom i ostaviti još sat vremena da odmaraju i narastu .
  • Premažite ih uljem i stavite da se peku na180° dok se ne stvori fina korica odozgo žute boje .Nekih 10-15 minuta sve zavisi od rerne.

Bonus saveti

Vruć hleb poprskati vodom i pokriti kesom pa krpom .Biće baš mekan

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam