Starinske mokre kifle
Sastojci
- Starinski recept MOKRE KIFLE
- Potrebno je;
- 1 kocka kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 1 ½ dcl mlakog mleka
- 600 gr brašna
- 300 gr masti
- 2 jajeta
- pekmez za filovanje
- šećer u prahu
- .
Opis

- Priprema: Kvasac izmrviti u mlako mleko, dodati šećer i brasno , pa ostaviti kvasac da nadodje. Za to vreme, u posudu sipati brašno, mast i jaja, pa tome dodajte nadošli kvasac. Sve dobro sjedinite, da se dobije glatko testo. Umotajte testo kuhinjsku krpu. Stavite testo u dublju vanglu i nalijte hladnom vodom da prekrije testo uvijeno u krpu. Ostavite testo tako da stoji, dok samo ne ispliva na povrsinu.
- Testo izvaditi iz vode, razmotati krpu, posuti ga malo brašnom sa svih strana, prebaciti na brašnom posutu podlogu, premesiti i podeliti na 5 jufki. . Svaku jufku rastanjiti na krug, podeliti na 8 delova. Na svaki deo staviti malo pekmeza, pa urolati u kiflicu. Stavite papir za pečenje u tepsiju, poslažite kiflice i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite ih tako da ostanu blede. Pecene kifle uvaljajte u prah secer.
Komentari