Kornet pogača
Sastojci
- 1/2 kocke svezeg kvasca
- 1 kasicica soli
- 1 kasicica secera
- 1,5 soljica mleka
- 3 jajeta
- 1 casa jogurta
- 250 g margarina
- 2 kasike ulja
- 500 g brasna
- susam za posipanje
Opis
- U malo mleka razmutiti kvasac sa secerom i malo brasna i ostaviti da nadodje.Umutiti 2 jajeta i belance pa dodati polovinu brasna,ulje,so,jogurt,125 g omeksalog margarina i nadosli kvasac,pa postepeno dodavajuci preostalo brasno umesiti glatko testo.Ostaviti ga da nadodje.Testo podeliti na 5 jednakih jufki i jednu manju,pa svaku razviti.Jedno po jedno razvijeno testo premazivati prostalim margarinom i posuti brasnom pa ih slagati jednu preko druge.Potom razviti jednu okruglu koru i iseci na 8 trouglova.Od trouglova praviti kifle,a potom svaku preseci napola i sirim delom redjati ukrug,u uljem podmazan okrugli pleh.Od manjeg dela testa (ostavljenog sa strane) casicom izvaditi sedam krugova i od njih formirati cvet na sredini pogace.Kad pogaca naraste,premazati je preostalim zumancetom i posuti susamom.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Komentari