Ukoliko Vam preostane testa, od njega možete napraviti cvetiće ili neke slične ukrase, rasporediti ih preko tartova i peći zajedno sa njima. Tart će na taj način biti još dekorativniji.
300 grama brašna | |
20 g svežeg kvasca | |
150 ml mleka | |
1 kašičica šećera | |
prstohvat soli | |
3 kašike ulja | |
1 kesica vanilin šećera | |
po želji eurokrem | |
200 g aronije | |
100 g mlevene plazme | |
1 žumance | |
po želji šećera u prahu. | |
1. | Kvasac razmutiti u mlakom mleku uz dodatak šećera i malo brašna. Brašno prosejati, pa mu dodati vanilin šećer, ulje, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe oko pola sata. |
2. | Nakon tog vremena, testo premesiti i podeliti na jedan veći i drugi manji deo. Veći deo razviti u tanju koru, pa vaditi oblike u vidu srca( veličine kalupa u kojima će se tart peći). |
3. | Manji deo razviti u tanju koru, pa valjkom za testo napraviti mrežicu. Zatim od dobijene mrežice istim kalupima formirati oblik srca. |
4. | Najpre staviti najveće srce u najveći kalup, premazati ga eurokremom i posuti aronijom i mlevenom plazmom. Preko nadeva staviti rasečeno srce i krajeve lepo ušuškati kako nadev ne bi curio. Premazati umućenim žumancetom. Postupak ponoviti i sa preostala dva manja kalupa. |
5. | Pripremljene tartove staviti u veliki pleh od rerne i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečene tartove prohladiti, pa ih posuti šećerom u prahu. |
6. | Naslagati jedan na drugi i po želji, preliti otopljenom čokoladom. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |