Sastojci

300 grama brašna
20 g svežeg kvasca
150 ml mleka
1 kašičica šećera
prstohvat soli
3 kašike ulja
1 kesica vanilin šećera
po želji eurokrem
200 g aronije
100 g mlevene plazme
1 žumance
po želji šećera u prahu.
1.Kvasac razmutiti u mlakom mleku uz dodatak šećera i malo brašna. Brašno prosejati, pa mu dodati vanilin šećer, ulje, so i nadošli kvasac. Umesiti glatko testo i ostaviti ga da nadođe oko pola sata.
2.Nakon tog vremena, testo premesiti i podeliti na jedan veći i drugi manji deo. Veći deo razviti u tanju koru, pa vaditi oblike u vidu srca( veličine kalupa u kojima će se tart peći).
3.Manji deo razviti u tanju koru, pa valjkom za testo napraviti mrežicu. Zatim od dobijene mrežice istim kalupima formirati oblik srca.
4.Najpre staviti najveće srce u najveći kalup, premazati ga eurokremom i posuti aronijom i mlevenom plazmom. Preko nadeva staviti rasečeno srce i krajeve lepo ušuškati kako nadev ne bi curio. Premazati umućenim žumancetom. Postupak ponoviti i sa preostala dva manja kalupa.
5.Pripremljene tartove staviti u veliki pleh od rerne i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta. Pečene tartove prohladiti, pa ih posuti šećerom u prahu.
6.Naslagati jedan na drugi i po želji, preliti otopljenom čokoladom.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ukoliko Vam preostane testa, od njega možete napraviti cvetiće ili neke slične ukrase, rasporediti ih preko tartova i peći zajedno sa njima. Tart će na taj način biti još dekorativniji.