Sastojci

250 ml mleka,
250 ml vode,
100 ml ulja,
1 jaje,
2 kašičice soli,
2 kašičice secera,
1/2 kocke kvasca,
1 kg brašna,
300 g ajvara,
1 čaša kisele pavlake,
150 g salame,
1 jaje,
po potrebi kečapa

Instrukcije

1.Pomešati mleko i vodi i zagrejati, potom dodati kvasac i kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U dublju posudu sipati brašno, šećer, so, jaje, ulje i na kraju dodati nadosli kvasac. Testo fino umesiti. Ostaviti ga da odmori 15 minuta. Za to vreme salamu narendati i pomešati sa kiselom pavlakom. Zatim testo odvojimo na dva jednaka dela, a svaki deo na četri loptice. Svaku lopticu razviti veličine manjeg tanjirica premazivati topljenim margarinom i slagati jednu na drugu, poslednju ne premazivati. Zatim razviti koru u veći krug. Koru prvo premazati ajvarom. ..i preko ajvara naneti smesu od salame i kisele pavlake. Koru polako uviti u rolat, pa ga seći cik-cak ukoso da se dobiju trouglići. Postupak ponoviti i sa drugom korom. Trougliće poređati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i preko naneti na svaki po malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.