
250 ml mleka, | |
250 ml vode, | |
100 ml ulja, | |
1 jaje, | |
2 kašičice soli, | |
2 kašičice secera, | |
1/2 kocke kvasca, | |
1 kg brašna, | |
300 g ajvara, | |
1 čaša kisele pavlake, | |
150 g salame, | |
1 jaje, | |
po potrebi kečapa |
1. | Pomešati mleko i vodi i zagrejati, potom dodati kvasac i kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U dublju posudu sipati brašno, šećer, so, jaje, ulje i na kraju dodati nadosli kvasac. Testo fino umesiti. Ostaviti ga da odmori 15 minuta. Za to vreme salamu narendati i pomešati sa kiselom pavlakom. Zatim testo odvojimo na dva jednaka dela, a svaki deo na četri loptice. Svaku lopticu razviti veličine manjeg tanjirica premazivati topljenim margarinom i slagati jednu na drugu, poslednju ne premazivati. Zatim razviti koru u veći krug. Koru prvo premazati ajvarom. ..i preko ajvara naneti smesu od salame i kisele pavlake. Koru polako uviti u rolat, pa ga seći cik-cak ukoso da se dobiju trouglići. Postupak ponoviti i sa drugom korom. Trougliće poređati u podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i preko naneti na svaki po malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. |