1 žumance | |
200 ml toplog mleka | |
100 ml jogurta | |
kašika šećera | |
kašičica soli | |
3 kašike ulja | |
500 gr brašna | |
125 gr margarina | |
20 gr kvasca | |
nadev: 2 belanca, 150 gr sira ili ako želite sltke: pekmez | |
susam za posipanje; žumanac i kašika mleka za premazivanje kiflica | |
1. | Potopiti kvasac u malo mleka, sa kašičicom šećera i malo brašna. Kada kvasac naraste, dodati jogurt, ulje i brašno, dodavati postpeeno dok se ne dobije kompaktna masa. Zamesiti testo i ostaviti da naraste 1 čas na toplom, |
2. | Podeliti testo na 6 loptica, ostaviti malo da narastu, razvući oklagijom jednu po jednu i narendati margarin preko svake, redjati jednu na drugu, na poslednju jufkicu ne stavljati margarin. Još malo ostaviti da narastu pa razvući testo u krug debljine 5mm, iseći na 20 trouglića i na svaki staviti Fil i uvijati kiflice. Premazati ih žumancem sa mlekom, još malo ostaviti da narastu i peći. |
3. | Ja sam od iste smese pravila i slatke, samo sam stavila pekmez za nadev. Hrskave su spolja a unutra mekane. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |