Sastojci

1 žumance
200 ml toplog mleka
100 ml jogurta
kašika šećera
kašičica soli
3 kašike ulja
500 gr brašna
125 gr margarina
20 gr kvasca
nadev: 2 belanca, 150 gr sira ili ako želite sltke: pekmez
susam za posipanje; žumanac i kašika mleka za premazivanje kiflica
1.Potopiti kvasac u malo mleka, sa kašičicom šećera i malo brašna. Kada kvasac naraste, dodati jogurt, ulje i brašno, dodavati postpeeno dok se ne dobije kompaktna masa. Zamesiti testo i ostaviti da naraste 1 čas na toplom,
2.Podeliti testo na 6 loptica, ostaviti malo da narastu, razvući oklagijom jednu po jednu i narendati margarin preko svake, redjati jednu na drugu, na poslednju jufkicu ne stavljati margarin. Još malo ostaviti da narastu pa razvući testo u krug debljine 5mm, iseći na 20 trouglića i na svaki staviti Fil i uvijati kiflice. Premazati ih žumancem sa mlekom, još malo ostaviti da narastu i peći.
3.Ja sam od iste smese pravila i slatke, samo sam stavila pekmez za nadev. Hrskave su spolja a unutra mekane.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.