Pancerote iz rerne

Objavljeno 23.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 300 g brašna
  • 120 ml mleka
  • 1/2 kocke kvasca
  • 50 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašicica soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 250 g salame
  • 150 ml kečapa

Opis

  • U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna pa ostaviti da nadođe.
  • U odgovarajuću posudu sipati mleko sa kvascem, dodati ulje i so. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti 30 min da nadođe. Za to vreme pripremiti fil.
  • Izrendati salamu i pomesati s kečapom.Zatim testo razviti oklagijom i okruglom modlom vaditi krugove. Na svaki krug staviti fil i preklopiti.
  • Poređati pancerote u pleh oblozen pek-papirom i peći na 200 stepeni dok lepo ne porumene.
  • Po želji, pancerote služiti sa ruskom salatom.

Bonus saveti

Povezano

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

UKRASNA POGAČA