Sastojci

3 zumanca
500 ml piva
brasno po potebi
200 g prah secera
dzem od sljiva
2 kasike secera
500 g sala
1.1) Umesiti testo od zumanaca, brasna, piva i secera.
2.2) Razvuci koru, premazati je trecinom sala, preklopiti kao pismo, staviti u vanglu, prekriti plasticnom folijom i ostaviti u frizider da odstoji 20 minuta.
3.3) Postupak ponoviti jos dva puta.
4.4) Razvuci koru, iseci na kocke, staviti kasicicu dzema na svaku kocku i preklopiti.
5.5) Poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci oko 20 minuta na 200 stepeni.
6.6) Uvaljati u prah secer.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Omiljena poslastica u mojoj porodici, recept koji se prenosi sa kolena na koleno. Mnogo puta smo salcice po bakinom receptu spremale mama, strina, sestre i ja, ali, nikada nijednoj nisu ispali kao baki. Budu oni fenomenalni, ne mogu reci drugacije, ali nesto im nedostaje. Verovatno duse i ljubavi koju je baka utiskivala u svaku kocku, jer je uvek htela da nas obraduje. Mesila ih je do svoje 70-e godine, vise nije mogla. Danas baka ima 94 godine, uziva da jede salcice koje mi, mladje domacice, spremamo i svakoj kaze da bolje nije jela. 😉 Baka je bila i ostala veliki laf, besprekorna domacica, uzor i stub kuce.