Omiljena poslastica u mojoj porodici, recept koji se prenosi sa kolena na koleno. Mnogo puta smo salcice po bakinom receptu spremale mama, strina, sestre i ja, ali, nikada nijednoj nisu ispali kao baki. Budu oni fenomenalni, ne mogu reci drugacije, ali nesto im nedostaje. Verovatno duse i ljubavi koju je baka utiskivala u svaku kocku, jer je uvek htela da nas obraduje. Mesila ih je do svoje 70-e godine, vise nije mogla. Danas baka ima 94 godine, uziva da jede salcice koje mi, mladje domacice, spremamo i svakoj kaze da bolje nije jela. 😉 Baka je bila i ostala veliki laf, besprekorna domacica, uzor i stub kuce.

3 zumanca | |
500 ml piva | |
brasno po potebi | |
200 g prah secera | |
dzem od sljiva | |
2 kasike secera | |
500 g sala | |
1. | 1) Umesiti testo od zumanaca, brasna, piva i secera. |
2. | 2) Razvuci koru, premazati je trecinom sala, preklopiti kao pismo, staviti u vanglu, prekriti plasticnom folijom i ostaviti u frizider da odstoji 20 minuta. |
3. | 3) Postupak ponoviti jos dva puta. |
4. | 4) Razvuci koru, iseci na kocke, staviti kasicicu dzema na svaku kocku i preklopiti. |
5. | 5) Poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci oko 20 minuta na 200 stepeni. |
6. | 6) Uvaljati u prah secer. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |