Salcici

Sastojci

  • 3 zumanca
  • 500 ml piva
  • brasno po potebi
  • 200 g prah secera
  • dzem od sljiva
  • 2 kasike secera
  • 500 g sala

Opis

60'
20'
0
0
  • 1) Umesiti testo od zumanaca, brasna, piva i secera.
  • 2) Razvuci koru, premazati je trecinom sala, preklopiti kao pismo, staviti u vanglu, prekriti plasticnom folijom i ostaviti u frizider da odstoji 20 minuta.
  • 3) Postupak ponoviti jos dva puta.
  • 4) Razvuci koru, iseci na kocke, staviti kasicicu dzema na svaku kocku i preklopiti.
  • 5) Poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci oko 20 minuta na 200 stepeni.
  • 6) Uvaljati u prah secer.

Bonus saveti

Omiljena poslastica u mojoj porodici, recept koji se prenosi sa kolena na koleno. Mnogo puta smo salcice po bakinom receptu spremale mama, strina, sestre i ja, ali, nikada nijednoj nisu ispali kao baki. Budu oni fenomenalni, ne mogu reci drugacije, ali nesto im nedostaje. Verovatno duse i ljubavi koju je baka utiskivala u svaku kocku, jer je uvek htela da nas obraduje. Mesila ih je do svoje 70-e godine, vise nije mogla. Danas baka ima 94 godine, uziva da jede salcice koje mi, mladje domacice, spremamo i svakoj kaze da bolje nije jela. ;-) Baka je bila i ostala veliki laf, besprekorna domacica, uzor i stub kuce.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam