Slane kifle sa pavlakom
Sastojci
- 600 g mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 1 čaša kisele pavlake
- 200 ml toplog mleka
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
Opis
- Pomesati 200 ml toplog mleka sa kvascem i secerom i ostaviti malo da zapeni i podigne se.
- U ciniji u kojoj cete da mesite kiflice, pomesajte brasno, prasak za pecivo, so, dodajte ulje i pavlaku, pa celu smesu dobro promesajte, a zatim sipajte i nadosao kvasac.
- Zamesite glatko testo i odmah* ga podelite na 4 dela, svaki razvaljajte na 0,5 cm debljine, isecite na 8 trouglova, isfilujte po zelji, a mozete i prazne da ih ostavite, i uvijte kiflice.
- Poredjajte ih u pleh na papir i ostavite na toplom mestu 15 minuta da malo nadodju. Premazite zumancetom, pospite po zelji nekim semenkicama i pecite oko 15 minuta dok lepo ne porumene.
- Možete od ovog testa da pravite bilo kakve oblike od testa, puževi su izuzetno lepi i mekani, a nafilujte ih nečim po vašoj želji.
Komentari