1/2 l mleka | |
1 čaša ulja | |
30 g kvasca | |
3 kašičice soli | |
3 kašičice šećera | |
1/2 praška za pecivo | |
800 g brašna | |
1 jaje | |
oko 100 g sira ili kačkavalja | |
susam za posipanje | |
100 g margarina |
1. | Od navedenih sastojaka umesite testo i ostavite na toplom mestu da naraste. |
2. | Ponovo premesite i rastanjite oklagijom debljine 1-1,5 cm. |
3. | Čašom vadite pogačice i poređajte u margarinom podmazan pleh. Ostavite da ponovo naraste. |
4. | Svaku pogačicu prstom pritisnite u sredinu i u svako udubljenje stavljajte umućeno belance sa sirom. |
5. | Premažite umućenim žumancetom i odozgo pospite susamom i stavite po malo margarina. |
6. | Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C dokne porumene. |