Dekorativno uskršnje pecivo

Sastojci

  • 150 ml mleka
  • 1/ 2 kocke svežeg Alfa kvasca
  • 100 g šećera
  • 1 ravna kašičica soli
  • 2 jaja
  • 75 g otopljenog maslaca
  • 450- 500 g brašna
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 žumance

Opis

30'
30'
0
0
  • U mlakom mleku razmutiti kvasac zajedno sa kašikom šećera i malo brašna. Ostaviti par minuta da nadođe. Nadošlom kvascu dodati šećer, ulje, jaja, otopljeni maslac. Na kraju dodati brašno u koje je umešana so. Umesiti glatko meko testo. Ostaviti da odstoji dok ne udvostruči zapreminu.
  • Nadošlo testo premesiti i podeliti na devet približno jednakih loptica. Ostaviti ih da odstoje oko 10- ak minuta.
  • Svaku lopticu razviti u što tanju pravougaonu koru. Potom koru uviti tako da se formira valjak. Dodatno rastanjiti i izdužiti.
  • Uzeti prvu valjak, pa krajeve prebaciti jedan preko drugog. Zatim jedan kraj spiralno uviti, a sa druge strane isto uraditi sa drugim krajem. Sa donje strane slepiti oba kraja. Postupak ponavljati dok ima materijala.
  • Pripremljene venčiće ređati u pleh obložen pek papirom. Premazati ih umućenim žumancetom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 25- 30 minuta.

Bonus saveti

Jedno od omiljenih peciva za našom prazničnom trpezom. Ovo svi vole I svi se raduju istom.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam