Hrskavi uvrnuti štapići sa kikirikijem
Sastojci
- 200ml tople vode
- Pola kocke svežeg Alfa kvasca
- 80ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 60g margarina
- 150g kikirikija
- 500g pšeničnog brašna
Opis
- U toploj vodi razmutite kvasac, so i šećer i par kašika brašna. Ostavite da se kvasac aktivira.
- Dodajte jaje i ulje i postepeno dodajte brašno. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite 20min da naraste.
- U međuvremenu sameljite kikiriki.
- Na pobrašnjenoj radnoj površini izručite testo i podelite na 3 jednaka dela.
- Oklagijom razvucite jednu koru na debljinu od pola centimetra, premažite 1/3 otopljenog margarina, posipte 1/3 mlevenog kikirikija. Razvucite drugu koru i prebacite preko prve. Premažite margarin i pospite kikiriki. Postupak ponovite i sa trećom korom.
- Blago razvucite oklagijom i isecite na trake širine 2,5cm.
- Svaku traku uvrnite u spiralu i prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- Pecite u unapred zagrejanu rernu 15 min na 200 stepeni.
- Prijatno!
Bonus saveti
Jedna od omiljenih domaćih grickalica. A i valja ugrejati i zamirisati kuću domaćim svežim pecivom u hladnim zimskim danima.
Komentari