1kg brasna | |
Kasika secera | |
Kasicica soli | |
Topla voda odprilike 250ml | |
1 kockica kvasca | |
200g margarina/putera | |
300g salamice, 200g sira/ kackavalja | |
Spanac / sir zavisi sta vise volite da filujete | |
Malo aleve paprike, 50 g susama | |
1. | Zamesiti testo od brasna, vode, kvasca, secer i so |
2. | Od testa napraviti 6-7 loptica i ostaviti 5 min da odmori, zatim razvuci kao 6-7 kora |
3. | Redjati kore i svaku mazati rastopljenim maslacem i nadevom po zemlji ( sunka/ sir ili spanas / sir) |
4. | Kada nafilujemo sve kore razvuci ih sve zajedno, jednu stranu namazati alevom paprikom a drugu susamom. Rastanjiti na 1cm debljine iseci na trake |
5. | Sve trake uvijati i redjati u pleh. Na opet premazati maslacem i staviti da se pece na 180 stepeni |
6. | Uziva ti u lepoti i ukusu, lisnate pite |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |