Kifle ne moraju da stoje dodatno jer testo naraste dok ih pravite a za to vreme zagrejete rernu. Umesto mleka možete da koristite samo vodu.Izadje 20 velikih kifli.

3 šolje crnog brašna T-950 | |
2 šolje speltinog integralnog brašna | |
½ kocke Alfa kvasca | |
2 kašičice šećera | |
2 kašičice soli | |
1 šolja mleka | |
1 šolja vode | |
2+1 kašika ulja | |
100 g ovsene pahuljice | |
50 g susama | |
1 dl vode i 2 kašike ulja za premazivanje | |
1. | Otopiti kvasac u mleku sa šećerom. |
2. | Dodati brašno, so, ulje i vodu i zamesiti rukama ili mikserom, nastavci za testo, smesu koja se odvaja od posude. Po potrebi dodati ili brašno ili vodu. |
3. | Testo premažite kašikom ulja. |
4. | Ostaviti testo pokriveno da miruje 10 minuta na sobnoj temperaturi ili u frižideru, kao ludo testo. |
5. | Od testa praviti loptice koje oklagijom razvucite u dužinu i urolajte. Kifle ako želite veće neka loptice budu veće a za male manje. Možete da pravite i oblike po želji. |
6. | Gotove kifle uvaljajte u mešavinu vode i ulja pa onda uvaljajte u ovsene pahuljice ili susam. |
7. | Redjajte ih na papir za pečenje u pleh od rerne i pecite u zagrejanoj rerni na 200 C stepeni dok ne porumene oko 30 minuta. |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |