Šupljikave mirisne krofne

Objavljeno 26.01.2016. od Tina Horvat

Sastojci

  • 1 jaje
  • 150 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 40 g kvasca
  • 500 g brašna
  • 500 ml ulja
  • 50 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 100 g prah šećera

Opis

100'
15'
0
0
  • Umutimo kvasac sa mlakom vodom i šećerom. Ostavimo 10ak minuta da nadođe. Onda dodamo jaje i mleko. Polako dodajemo brašno i pazimo da dobijemo meko testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijemo ga krpom i ostavimo na toplom da nadođe oko 2 sata. Kada nadođe lagano ga premesimo i razvučemo na debljinu oko 1 cm. Sipamo ulje u duplju šerpu i stavimo na najjače da se ugreje. Kada se ugreje smanjimo vatru na pola i pržimo krofne dok ne porumene lepo sa obe strane. Izvadimo ih na salvetu da upije višak ulja. Pomešamo prah šećer i vanil šećer i pospemo po vrelim krofnama.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam