1⁄2 šolje oraha | |
1 1⁄2 šolje brašna | |
1 šolja šećera | |
1⁄2 kašikica sode bikarbone | |
1⁄4 kašikica soli | |
1⁄2 kašikice mlevenog cimeta | |
1 veliko jaje | |
1 žumance od većeg jajeta | |
6 kašika ulja, ja sam koristila maslinovo | |
1⁄2 šolje kisele pavlake | |
1 kašikica ekstrakta vanile | |
250 g seckanog ananasa iz konzerve, oceđenog | |
1 banana srednje veličine | |
1. | Rerna se zagreje na 175°C. Podmasti se i pobrašnjavi kalup. |
2. | U jednu činiju prosejati suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Dodati orahe. |
3. | U drugu posudu pomešati ulje, kiselu pavlaku, jaje, žumance i ekstrakt vanile. |
4. | Ispasirati bananu, pa sa komadićima ananasa dodati je ovoj smesi. |
5. | Pomešati ove dve smese, izlitu u kalup i peći oko pola sata. Proveriti čačkalicom, malo ostaviti u kalupu po vađenju iz rerne, pa iseći kolač Po volji posuti ga šećerom u prahu. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |