Sastojci

3/4 l mleka
25 g kvasca
60 g maslaca
jedna i po kasika secera
3 zumanceta
malo soli
brasna po potrebi
350 g mlevenog maka
250 g mlevenih oraha
secera po ukusu
pola litre mleka
vanilin secer
1.PRIPREMA TESTA Razmutite kvasac u malo mlakog mleka , dodajte pola kasike secera i malo brasna , ostavite na toplo mesto da nadodje. Kad kvasac naraste umutite u posudi za mesanje 2 zumanceta sa kasikom secera . Dodajte maslac koji ste prethodno razmeksali , malo soli i nadosli kvasac. Sipajte mleko pa pocnite sa dodavanjem brasna stalno mesajuci masu . Mesite sve dok testo ne prestane da se lepi za ruke. Umeseno testo prekrijte platnom i ostavite na toplo mesto da naraste.
2.PRIPREMA NADEVA U jednu posudu sipajte polovinu mleka , zagrejte ga do vrenja ,dodajte vanilin secer i mlevene orahe. Kuvajte dok se nadev ne zgusne . Kada se zgusne , sklonite sa vatre. U drugu posudu stavite kasiku maslacs , zagrejte ga , sipajte mak i proprzite ga. Postepeno dodajte preostalo mleko.Kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omeksa. Posecerite po ukusu. Naraslo testo podelite na dva dela i razvijte dve kore debljine oko pola cm . Premazite ih maslacom a zatim na jednu stavite mak na drugu orahe. Uvijte kore kao rolne i stavite u podmazan pleh. Premazite preostalim zumancetom i stavite da se pece .
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Pored slanih kiflica , strudla je omiljeni dezert uz koji Aleksandra i ja uzivamo.