Hleb sa crnim lukom
Objavljeno 05.05.2022. od Verica Poznanovic
Oznake: 1 kašičica mlevene ljute paprike, 1 kašićica šećera, 1 kašičica šećera i 125 ml ulja, 1 kašičica soli, 1 kesica suvog kvasca, 4 struka mlaog luka, 500g brašna, biber, blago premazati sa malo ulja i vratiti nazad u vanglicu. Pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Napraviti veknu, dodati ulje, dok ne dobijete meko testo, kašiku šećera, kvasac izmešati, ljutu papriku, mladi luk, napraviti udubljenje, peršun . Zamesiti testo izručiti na radnu površinu i mesiti rukom oko desetak minuta, po potrebi dodati još malo brašna ili vode. Testo oblikovati u kuglu, pola kašičice mlevenog bibera, Potrebno je: mlake vode po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo, sitno iseckanog i 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna. Prosejati brašno dodati so, staviti u tepsiju papir za pečenje i prebaciti hleb. Zaseći ga na nekoliko mesta i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude pečen., Verica Poznanovic, vodu,
Opis
Divan, krckav
Povezano
Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam
Komentari