Motanci sa crnim susamom
Opis
500g brašna,
malo soli,
1 kašika šećera,
21 g kvasca, Alfa kvasac ili Vrenje kvasac,
1 jaje,
200 ml mlakog mleka i
100 ml ulja.
Za posipanje:
Crni susam
Priprema:
Testo
U mlako mleko dodati kvasac i šećer, promešati.
Brašno pomešati sa solju, dodati ulje, i kvasac, pa zamesiti testo.
Prekriti i ostaviti na toplom da naraste.
Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva jednaka dela.
Jednu jufku rastanjiti oklagijom u četvrtasti oblik, na debljinu oko 2 mm. Urolati, seći na kolutove, kolutove redjati u tepsiju obloženu papitom za pečenje. Svaki kolut posuti crnim susamom .
Isti postupak ponoviti i sa drugom jufkom.
Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta odnosno dok lepo ne porumene
Ovo su omilljeni Novogodišnji kolači i posle par dana su jako ulusni. Pojedeš jedan, drugi, treći, teško je da se zaustaviš.