Posni kroasani sa kurkumom
Opis
U mlaku vodu dodati izmervljen kvasac,šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati i ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite polovinu pripremljenog brašna,kurkumu,ulje,so i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
Naraslo testo podeliti na 3 lopte a svaku loptu na 6 delova.Svaki deo rastanjiti oklagijom do veličine plitkog tanjira i svaki deo premazati omekšalim margarinom.Slagati jedan deo na drugi,svih 6.Pokriti i ostaviti desetak minuta da krenu.
Rastanjiti veliki krug i zaseći kao za kiflice na 16 delova,Svaki deo preklopiti jedan preko drugog i ponovo ostaviti još desetak minuta.
Ponovo razviti veliki krug,zaseći kao za kiflice na 16 delova i motati svaki kroasan.Desnom rukom motajte a levom otežite testo da se napravi veliki broj okretaja.
Poređati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Ostaviti ih ponovo na desetak minuta.Svaki kroasan premazati majonezom i pospite susamom.Peći na 200 C oko 20 minuta.
Uživajte u divnim posnim kroasanima.
Prijatno !
Komentari