Pica truglovi
Sastojci
- 1 paketić kvasca
- 1 kg brašna
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 2 kašičice soli
- 100 g margarina
- 200 ml kečapa
- 200 g šunkarice
- 200 g kačkavalja
- 1 kašičica šećera
Opis
- Staviti kvasac u malo tople vode da uskisne. Zatim ga dodati brašnu, dodati ostatak vode, mleko, margarin, šećer i so.
- Zamesiti testo i ostaviti na toplom da se udvostruči. Zatim ga podeliti na dva dela, da se dobiju dve štrudle. Razviti testo što tanje, premazati ga kečapom, preko njega narendati šunkaricu i kačkavalj. Uviti testo u rolat kao štrudlu.
- Staviti u tepsiju i ostaviti tako 20 minuta. Onda staviti u zagrejanu rernu da se peče. Štrudlu iseći cik-cak da bi se dobili trouglovi, (a može da se seče i klasično kao svaka druga štrudla).
Komentari