Kuglof sa urmama
Opis
U prošlosti su ih zvali"hleb pustinje". Urma je slatkiš među voćem koji organizmu može doneti brojne koristi. Plodovi braon boje izvor su selena, bogati su vlaknima i antioksidansima, a zbog visokog sadržaja fosfora zovu ih i hranom za mozak.
Potrebno je:
4 jaja,
250 g šećera,
2 vanilin šećera,
200 ml mleka,
200 ml ulja,
250 g brašna,
20 urmi i
1 prašak za pecivo.
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodata vanilin šećera, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i na kraju očišćene urme. Kalup za kuglof podmazati i posuti brašnom izliti smesu i peći u zagrejanoj rerni, na170 – 180 °C.
Kuglof pecite dok ne bude pečen ohladite ga i pospite šećerom u prahu ili otopljenom čokoladom.
Uživajte u svakom zalogaju!
Komentari