Gibanica

Objavljeno 02.10.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je:

500g debljih kora za pitu
500g punomasnog sira
5 jaja
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode
1/2 šolja ulja
200g kajmaka
1 kašičica soli

Priprema:

Dobro sjedinite jaja, jogurt, vodu, ulja so u ujednoličnu masu dodajte iseckan sir i kajmak. U tepsiju okruglu. koja se predhodno podmaže. jedna po jedna nafaltana kora se ređa dok se sve ne potroše.

Zatim dobro prelijte gibanicu sa prelivom. Pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam