Kao šešir i šeširići
Opis
Potrebno je :
800 g brašna,
200 ml mleka,
200 ml vode,
200 ml ulja,
1 kašičica šećera
1 kašičica soli,
1 kockica kvasca
Tri polutke breskve, četvrtu pojedite.
Priprema:
Izmešati mlako mleko, vodu i ulje. Dodajte izdrobljen kvasac, kašičicu šećera i malo brašna. Ostavite 15 minuta da odstoji. Zatim dodati so, brašno i zamesiti testo.Ostaviti oko 30 minuta da testo naraste.
Nadošlo testo, podelite na dva dela.
Prvi deo testa razvucite na debljinu prsta i malim tanjirom opsecite tri kruga, na svaki krug stavite polovinu breskve, breskvu prekrijte testom , pritisnite prstima i staviti oko breskve traku od testa.
Prebacite u podmazan i brašnom posut kalup. Ostavite da raste. Za to vreme razvucite drugi deo testa, velikim tanjirom opsecite krug a od ostataka testa obrazujte loptu i stavite na sredinu. Okruglu tepsiju podmažite mašću i pospite brašnom i stavite šešir. Ostavite malo da odmara. Veliki šešir i male šešire pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, Drvenim štapićem proverite da li su pečeni. Gotove šeširiće i šešir pospite šećerom u prahu i ukrasite ružama.
Komentari