Kao šešir i šeširići

Objavljeno 10.07.2023. od Verica Poznanovic

Opis

Potrebno je :

800 g brašna,
200 ml mleka,
200 ml vode,
200 ml ulja,
1 kašičica šećera
1 kašičica soli,
1 kockica kvasca

Tri polutke breskve, četvrtu pojedite.

Priprema:

Izmešati mlako mleko, vodu i ulje. Dodajte izdrobljen kvasac, kašičicu šećera i malo brašna. Ostavite 15 minuta da odstoji. Zatim dodati so, brašno i zamesiti testo.Ostaviti oko 30 minuta da testo naraste.

Nadošlo testo, podelite na dva dela.
Prvi deo testa razvucite na debljinu prsta i malim tanjirom opsecite tri kruga, na svaki krug stavite polovinu breskve, breskvu prekrijte testom , pritisnite prstima i staviti oko breskve traku od testa.
Prebacite u podmazan i brašnom posut kalup. Ostavite da raste. Za to vreme razvucite drugi deo testa, velikim tanjirom opsecite krug a od ostataka testa obrazujte loptu i stavite na sredinu. Okruglu tepsiju podmažite mašću i pospite brašnom i stavite šešir. Ostavite malo da odmara. Veliki šešir i male šešire pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, Drvenim štapićem proverite da li su pečeni. Gotove šeširiće i šešir pospite šećerom u prahu i ukrasite ružama.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam