Slane štanglice

Opis

Za testo:
200 g margarina
1 kesica Vrenje suvog pekarskog kvasca
1 kašičica soli
3 kašike kisele pavlake
100 ml mleko
3 žumanceta
500 g brašna
Za premazivanje i posipanje:
1 jaje
po potrebi susam
Priprema:
1.U dublju posudu usuti brašno,dodati vrenje suvi pekarski kvasac,so i izmešati.
Zatim uliti mlako mleko,dodati omekšali margarin(sobne temperature),žumanca,kiselu pavlaku i izmešati.
Postepeno dodavati preostalu količinu brašna i zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijom u oblik pravougaonika.
Iseći na željenu dužinu i širine.
3.Poređati u pleh obložen pek-papirom.
4.Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.
5.Gotove štanglice izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.
6.Štanglice servirati i poslužiti.
Komentar:
Ove štanglice su nam omiljeno novogodišnje pecivo zato što savršeno idu uz predjelo.

0
0

Povezano

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam