Saveti za dekoraciju doma za novogodišnje praznike

Novogodišnja euforija je prisutna svuda oko nas, pa je potrebno oživeti je i u našem domu. Postoji mnogo načina kako to da uradimo, a najvažniji su naša volja i kreativnost. Odlučili smo da vam pred ulazak u 2021. godinu poklonimo nekoliko ideja kako da ukrasite vaš dom uoči novogodišnjih i božićnih praznika.

Kraljica novogodišnje dekoracije – novogodišnja jelka
Dekorisanje novogodišnje jelke je aktivnost koja nas podstiče da provedemo vreme sa porodicom i da zaboravimo na sve probleme. To je prilika da oprostimo i zaboravimo, prilika da budemo srećni i uživamo u trenutku. Ukrašavanje jelke je prava umetnost i nema pravila kako to da uradite, ali postoje neke stvari koje bi trebalo ispoštovati kako bi jelka izgledala lepše i kreativnije. Predlažemo vam da kupite sitne, a guste sijalice, po mogućstvu 170 sijalica po metru. Sijalice postavite na jelku od vrha ka dnu i pripremite utičnicu u koju možete da ih uključite. Velike ukrase, okrugle ili kockaste kačite pri sredini jelke kako bi dobili dubinu, a manje ka krajevima grana sa bočne strane. Viseći ukrasi trebalo bi da budu na što višoj poziciji kako biste izbegli prekide i praznine. Predlažemo da posebne ukrase, koji nose određenu simboliku za vas, okačite na vrh vaše jelke. Za male prostore velika novogodišnja jelka nije dobra ideja. Izaberite malu jelku koju ćete podići na neku platformu kako biste je lepo videli. Na ovaj način neće zauzeti mnogo prostora, a doneće duh najlepših praznika.
Raširite novogodišnji duh na sve delove svog doma
Potrudite se da iskoristite već postojeće dekoracije u svom domu. Na primer, u prazničnim danima zamenite jastučnice, pripremite zanimljive novogodišnje, sa prazničnim natpisima. Na ulazna vrata zalepite ili nacrtajte pahuljice ako su staklena, a ako su drvena – novogodišnji venčići su odlično rešenje. Ne zaboravite da ukrasite plafon, pošto su plafoni odličan način da dekorišete dom pogotovo u manjim prostorima ili stanovima. Neće vam zauzeti prostor, niti će delovati natrpano. Predlažemo da unesete svetiljke, koje u prazničnim danima mogu poslužiti umesto lampe. Ovi detalji napraviće divnu intimnu atmosferu. Ručno pravljene ikebane od grana pravih jelki i šišarki su veoma lep detalj, predlažemo da budu većih dimenzija okačene iznad vrata ili na prozoru, a one manje mogu da posluže kao sjajna dekoracija stola u dnevnoj sobi. Veseli venčići zakačeni u dnevnom boravku najavljuju predstojeće praznike, ali nemojte zaboraviti da i ispod jelke ostavite dosta zapakovanih poklončića.
Spojite stare uspomene sa novogodišnjim melodijama, mirisima i ukusima
Praznično raspoloženje evocirajte uspomenama. Napravite kolaž od fotografija sa prethodnih novogodišnjih žurki, božićnih večera i ostalih prijateljskih i porodičnih okupljanja. Neka dom zamiriše – unesite mirise predstojećih praznika u vaš dom. Prisetite se kako je mirisala vaša kuća u detinjstvu kada dođu ovi praznici. Cimet, suvo voće, mirisni kolačići, medenjaci – potražite zanimljive recepte u sveskama recepata koje su vam bake ostavile u amanet, ili jednostavno pronađite recepte za novogodišnje slatkiše na našem sajtu – pregršt zanimljivih i slasnih recepata čeka na vas. I na kraju, složićete se da je muzika neizostavan deo kada su u pitanju sva slavlja, te se potrudite da pronađete omiljene melodije i pripremite se da zaigrate i pre i posle ponoći.
Dodatni saveti
Ako nekim slučajem nemate jelku, postoji mnogo ideja kako je možete zameniti raznim novogodišnjim simbolima ili je napraviti od raznih materijala. Nemojte se opterećivati i na silu u mali enterijer unositi jelku koja će vam samo napraviti nered. Možete je nacrtati na zidu ili napraviti od knjiga i raznih drugih materijala koji će dočarati duh novogodišnjih praznika, a pritom neće uneti nered u vaš mali dom. Ako imate neki poseban i dragocen komad posuđa, poput porcelanskih šoljica, kristalnih čaša ili posrebrne tacne, ovo je pravi trenutak da ih izvadite iz ormarića i koristite. Novogodišnje čestitke su, takođe, još jedan zaboravljeni praznični detalj. Ako ih izložite kao ukras, možda nekoga inspirišete na ponovno slanje, a možete ih i kao zanimljive ukrase, uokviriti ili okačiti i u njih ispisati praznične poruke.

Verujemo da ste uživali u našem tekstu i sigurni smo da ste otkrili bar jedan zanimljiv i nov savet koji će vam pomoći da ove godine ukrasite svoj dom na malo drugačiji način nego inače. Podelite ovaj tekst sa vašim prijateljima i pišite nam ukoliko i vi imate neki interesantan savet za nas. Želimo vam da dočekate ovu Novu godinu u domu ukrašenom sa mnogo ljubavi, topline i uz mnogo toplih i čvrstih zagrljaja. 🙂

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam