🥐Jelenine Kifle🥐
Sastojci
- 1/2 kockice alfa kvasca
- 50 ml mlake vode
- 500 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 5 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 700 g brašna
- 150 g sira
- 1 jaje
Opis
- Priprema: U mlakoj vodi dodati izmrvljen kvasac i kašiku šećera. Ostaviti da naraste. U činiju sipati jogurt sobne temperature. Dodati ulje, ostatak šečera i so. Izmešati. Dodati narasli kvasac. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo. Testo premazati uljem. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste. Naraslo testo premesiti. Odvojiti na 22 dela. Na pobrašnjenoj površini formirati loptice. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 10 minuta. Svaku lopticu razvući oklagijom. Staviti sir i umotati kiflu. Redjati u pleh odbložen pek papirom. Ostaviti formirane kifle da odstoje dok se rerna zagreje na 200 C. Pre pečenja kifle premazati umućenim jajetom. Peći oko 30-40 minuta.
Bonus saveti
Ovako lepe i veoma ukusne kifle je napravila moja sestra Jelena. Svima nama su se dopale. Recept je jako dobar. Kako kaže moja Tea: “Naša Tetica Jelena je majstorica za kifle!”Zato su nam omiljene,tetka nam stalno sprema ove ukusne kifle 🤗🌼
Komentari