🥐Jelenine Kifle🥐

Sastojci

  • 1/2 kockice alfa kvasca
  • 50 ml mlake vode
  • 500 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 5 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 700 g brašna
  • 150 g sira
  • 1 jaje

Opis

100'
30'
0
0
  • Priprema: U mlakoj vodi dodati izmrvljen kvasac i kašiku šećera. Ostaviti da naraste. U činiju sipati jogurt sobne temperature. Dodati ulje, ostatak šečera i so. Izmešati. Dodati narasli kvasac. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo. Testo premazati uljem. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste. Naraslo testo premesiti. Odvojiti na 22 dela. Na pobrašnjenoj površini formirati loptice. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 10 minuta. Svaku lopticu razvući oklagijom. Staviti sir i umotati kiflu. Redjati u pleh odbložen pek papirom. Ostaviti formirane kifle da odstoje dok se rerna zagreje na 200 C. Pre pečenja kifle premazati umućenim jajetom. Peći oko 30-40 minuta.

Bonus saveti

Ovako lepe i veoma ukusne kifle je napravila moja sestra Jelena. Svima nama su se dopale. Recept je jako dobar. Kako kaže moja Tea: “Naša Tetica Jelena je majstorica za kifle!”Zato su nam omiljene,tetka nam stalno sprema ove ukusne kifle 🤗🌼

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam