Potrebno je, 600 grama brasna+za podmazivanje 2 jaja 2 dcl. mlake vode 2 dcl. mleka 1 dcl. ulja 1 kockica kvasca kasicica soli kasicica secera 100 grama krem sira 100 grama kobasece zumance za prmazivanje kim I susam za posipanje Priprema U mlaku vodu rastvorite kvasac i pustite da malo odstoji. U prosejano brasno dodajte so, jaja, mleko, ulje i na kraju odstojali kvasac. Zamesite testo, pokrijte krpom i ostavite da se udvostruci. Nadoslo testo premesite, razvijte oklagijom u pravougainik. Testo premazite krem sirom i tockicem zaa testo podelite na cestiri dela. Svaki deo urolajte i malo uvijte u spiralu. Od prvog dela napravite krug i stavite n sredini namazane tepsije (pleha). Sledeci deo testaisto urolajte i obmotajte oko prvog. Postupak ponovite i sa preostalim testom. Gotovu pogacu premazite umucenim jajetom i pospite susamom i kimom. Kobasicu isecite na kolutove i poslazite u razmacima po obodima testa. Ostavite desetak minuta da odstoji a za to vreme ukljucite rernu na 250 stepeni da se zagreje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok ne porumeni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.