Potrebno je: Za testo: 2 jaja 1/2 kockice Alfa kvasca 250 ml mleka 250 ml vode 1 kašičica šećera 2 kašike soli 150 gr narendanog margarina brašno po potrebi Za nadev: 300 ml kečapa 1 kašičica origana 200 gr kačkavalja isečenog na listiće viršle susam Priprema: U mlako mleko dodajte šećer i izmrvljen kvasac..Umutite jaja,posolite,dodajte narendani margarin,vodu,nadošao kvasac i postepeno dodavajući brašno umesite glatko testo.Testo ostavite da narasta 20 minuta na toplom.Naraslo testo premesite i razvučite u ploču debljine 2 cm.Okruglom modlom vadite krugove a svaki krug obodima modle pritisnite tako da napravite udubljenje a krug poprimi oblik elipse.Kečap pomesajte sa origanom i svaku elipsu premažitem i stavite po 2 listića kačkavalja.Svaku viršlu zasečite na više mesta i stavite na sredinu.Pospite susamom i pečite na 200 C oko 30 minuta.Prijatno!
Viršle u jami
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar