600 g brašna 25 g kvasca 1,5 kašičica soli 1 kašičica šećera 1 puna kašika masti 1,3 l vode 3 velike kašike sode bikarbone 50 g mix semenki.Priprema:Razmutiti kvasac u 100 ml tople vode sa kašikicom šećera. Sačekati da nadodje. U brašno staviti so, mast, 200 ml vode, nadošli kvasac pa umesiti testo. Ostaviti testo oko 30 minuta da nadodje. x semenke Nadošlo testo podeliti na 8 obge. Svaku obgu razviti u krug i svaku iseći na 8 trouglova. Svaki trougao smotati u kiflicu. U šerpu sipati 1 l vode i sodu bikarbonu. Kad počne da vri ubaciti kiflice da se kuvaju po 1 minut sa svake strane. U tepsiju staviti papir za pečenje pa preko njega ređati kiflice. Posuti ih po želji raznim semenkama. Staviti bavarske kiflice u zagrejanu rernu da se peku dok ne dobiju odgovarajuću svetlo braon boju.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.