Prvo testo: 250 g brašna 1 kesica suvog kvasca 1 kašičica soli 1 kašičica šećera 50 ml ulja 100 ml mleka 5 kašika ajvara Drugo testo: 250 g brašna 1 kesica suvog kvasca 1 kašičica soli 1 kašičica šećera 150 ml mleka 100 g margarina Ostalo: 1 jaje za premazivanje 30 g mix semenki PRIPREMA Priprema: u posudu prvo sipati kvasac, kašičicu šećera i malo mleka (oduzeti od ukupne količine) pustiti kvasac da nadođe. Zatim dodati ulje, mleko, brašno, so i zamesiti testo sa ajvarom. Isto uraditi i sa drugim testom. Ostaviti na toplom mestu da naraste. Kada testo naraste razviti ga u krug pa ga iseći na trake sirine oko 2 cm. Uzimati naizmenično po jednu crvenu i jednu belu traku i uvijati u pletenicu. Svaku smotati u krug i poređati u tepsiju. Premazati jajetom, posuti semenkama i ostaviti još desetak minuta da odstoji dok se zagreje rerna. Onda staviti da se peče oko 15 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.