Brioš sa kupinama i vanila kremom
Brioš sa kupinama i vanila kremom
Brioš sa kupinama i vanila kremom
Brioš sa kupinama i vanila kremom
Brioš sa kupinama i vanila kremom
Brioš sa kupinama i vanila kremom

Sastojci

200ml toplog mleka
pola kocke svežeg Alfa kvasca
100g šećera
rendana kora jednog limuna
1 puding od vanile
250ml hladnog mleka
1 kašičica gustina
1 kesica burbon vanile
1 kesica burbon vanile
5 kašika šećera
100g krem sira
Oko 100g divljih kupina
1 jaje
2 kašike mleka
2-3 kašike listića badema

Instrukcije

1.U toplo mleko izmrvite kvasac. Dodajte šećer i burbon vanilu. Dodajte jaja i žicom za mućenje dobro umutite. Umešajte otopljeni margarin, prstohvat soli i rendanu koru limuna. Postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte suvom kuhinjskom krpom ili samolepljivom folijom i ostavite da naraste 40-45min.
2.Nakon tog vremena pospite malo brašna i blago premesite testo. Ostavite 10-15min da naraste pokriveno.
3.Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Kidajte komade težine 80g i formirajte loptice. Poređajte ih u tepsiju, ostavljajući razmak jer će još narasti. Pokrijte i ostavite dvadesetak minuta.
4.U međuvremenu pripremite nadev. U šerpici sipajte mleko, prašak za puding, šećer i gustin. Promešajte da ne ostanu grudvice i stavite da se kuva. Kuvajte puding dok se ne zgusne non stop mešajući. Ostavite da se ohladi i umutite mikserom. U umućen puding dodajte krem sir i burbon vanilu i još malo mutite da se sve lepo sjedini.
5.Kada su loptice narasle, dno rakijske čaše uronite u brašno a zatim i u sredinu svake loptice, tako ćete napravite udubljenje. Ukoliko je potrebno još malo oblikujte prstima i sipajte po 2 kašičice nadeva. Poređajte na nadev nekoliko kupina, blago ih uronite u nadev. Ponovite postupak sa svim pecivima dok ne potrošite sav materijal.
6.Uključite rernu na 180 stepeni.
7.Brioš ostavite da naraste dok se greje rerna a zatim umutite jaje i mleko i premažite rubove. Pospite listiće badema samo po rubovima i ubacite u zagrejanu rernu.
8.Pecite 20-25min odnosno dok ne porumene.
9.Prijatno!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.