(Recept preuzet sa bloga Kuhinja zaposlene zene): 1 čaša (od jogurta) mleka ½ svežeg Alpha kvasca 2 kašičice šećera 1 kašičica soli 1 starinska šoljica ulja (0,1l) 2 jajeta 1 za premazivanje ½ kg brašna ½ smrznutog margarina (125g) Izdrobiti kvasac u mlako mleko, dodati šećer i kašičicu brašna i ostaviti da deluje dok se pripreme ostali sastojci. U brašno umešati kvasac, so, ulje i jaja. Umesiti električnim mikserom – nastavci za mešenje testa. Testo podeliti na 8 jufkica. Svaku istanjiti na veličinu malog tanjira (ja to uradim dlanom). Na prvi disk testa narendati smrznuti margarin. Preko njega položiti drugi disk, pa opet narendati margarin, i tako uraditi sa svakim diskom – na poslednji disk ne stavljati ništa. Pritisnuti diskove blago odozgo da se sjedine. Razvući testo u krug prečnika 50-60cm. Iseći na 16 trouglova, formirati kroasane. Složite ih u pleh prekriven papirom za pečenje. Ostaviti da odmore 15-20 minuta. Premazati ih jajetom i posuti susamom ili kimom, a ako su slatke – kristal šećerom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 20 minuta. Ja sam moje punila kečapom, origanom i šunkom, izašlo mi je 16 komada. Po receptu Slavice Svilenkovic

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.