1 komad ALFA kvasca | |
2 kašike šećera | |
500 ml mleka | |
1 jaje | |
1 jaje za premazivanje | |
1 kg brašna | |
50 ml ulja | |
100 g šećera u prahu | |
200 g eurokrema | |
1. | Staviti jednu kašičicu šećera u malo toplog mleka pa u njemu izmrviti kvasac. Ostaviti da uskisne. Zatim ga pomešati sa brašnom, ostatkom šećera i mleka, dodati jaje i ulje. Sve lepo umesiti i ostaviti na toplom mestu da naraste testo. |
2. | Kada se testo udvostručilo, premesiti ga pa ga razviti oklagijom debljine 1 cm. |
3. | Iseckati testo na kocke željene veličine. Na svaku kockicu malom kašičicom stavljati po malo krema. Prstima sve krajeve spojiti ka sredini i formirati malu lopticu da krem bude u sredini. Poređati loptice u tepsiju. Premazati ih umućenim jajetom i ostaviti da odmore desetak minuta. Onda ih staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Treba da se peče oko 30 minuta. Kada su buhtle gotove posuti ih šećerom u prahu. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |