Pamuk kifle

Objavljeno 01.06.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • Potrebno je za testo :
  • 2 jajeta
  • 2 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • 1 kocka Alfa kvasac
  • 100 g šećera
  • 700 g brašna
  • Potrebno za sirup :
  • 200 g šećer
  • 3 dl vode
  • Za posipanje i punjenje :
  • džem po izboru
  • 100 g kokosa

Opis

60'
20'
0
  • Kvasac preliti mlekom, dodajte šećer i 1 kašiku brašna. Promešajte i ostavite 5 minuta da krene.
  • U odgovarajuću posudu stavite jaja, ulje i postepeno dodajte brašno. Umesite glatko testo, pokrijte ga krpom i ostavite da naraste.
  • Naraslo testo podeliti na 5 delova. Svaki deo razvući oklagijom tanko. Točkićem za testo preseći na 16 delova.
  • Na svakom dužem delu staviti po kašičicu džema i smotajte kiflicu. Ređajte u plehu koga ste obložili pek papirom. Postupak ponavljajte dok ne smotate sve kiflice.
  • Pecite ih na 200 C dok ne porumene.
  • Za to vreme skuvajte sirup sa šećerom i pustite da hladi.
  • Pečene kiflice provucute kroz šerbet pa uvaljajte u kokosovo brašno. Uživajte u divnom ukusu.Prijatno !

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter