
Potrebno je za testo : | |
2 jajeta | |
2 dl ulja | |
3 dl mleka | |
1 kocka Alfa kvasac | |
100 g šećera | |
700 g brašna | |
Potrebno za sirup : | |
200 g šećer | |
3 dl vode | |
Za posipanje i punjenje : | |
džem po izboru | |
100 g kokosa | |
1. | Kvasac preliti mlekom, dodajte šećer i 1 kašiku brašna. Promešajte i ostavite 5 minuta da krene. |
2. | U odgovarajuću posudu stavite jaja, ulje i postepeno dodajte brašno. Umesite glatko testo, pokrijte ga krpom i ostavite da naraste. |
3. | Naraslo testo podeliti na 5 delova. Svaki deo razvući oklagijom tanko. Točkićem za testo preseći na 16 delova. |
4. | Na svakom dužem delu staviti po kašičicu džema i smotajte kiflicu. Ređajte u plehu koga ste obložili pek papirom. Postupak ponavljajte dok ne smotate sve kiflice. |
5. | Pecite ih na 200 C dok ne porumene. |
6. | Za to vreme skuvajte sirup sa šećerom i pustite da hladi. |
7. | Pečene kiflice provucute kroz šerbet pa uvaljajte u kokosovo brašno. Uživajte u divnom ukusu.Prijatno ! |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |