Veoma ukusno i mekano pecivo.Recept sam dobila od prijateljice baš u vreme proleća,zato je ovo moj omiljeni prolećni recept.
500 g brašna | |
1/ kockice alfa kvasca | |
2 žumanca | |
30 g maslaca | |
100 g jogurta | |
250 ml mleko | |
2 kašike šećera | |
po potrebi eurokrem(ili džem) | |
po potrebi maslac | |
po potrebi šećer u prahu | |
1. | U mlako mleko rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i istaviti da odstoji 5 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati jogurt,žumanca,50 g maslaca,rastvoren kvasac i zamesiti mekše testo.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena. |
2. | Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini,razviti oklagijom i iseći na 16 delova(oblika pravougaonika ili kvadrata). |
3. | Nadevati ih eurokremom. |
4. | Spojiti ivice celom dužinom i pritiskati kako bi se testo zalepilo.Gornju stranu testa umakati u otopljen maslac i poređati u maslacem podmazan i brašnom posut pleh(stranu koja nije umakana u maslac okrenuti da stoji na plehu).Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta |
5. | Gotove buhtle izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostavii da se prohlade. |
6. | Buhtle posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |