Sastojci

500 g brašna
1/ kockice alfa kvasca
2 žumanca
30 g maslaca
100 g jogurta
250 ml mleko
2 kašike šećera
po potrebi eurokrem(ili džem)
po potrebi maslac
po potrebi šećer u prahu
1.U mlako mleko rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i istaviti da odstoji 5 minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodati jogurt,žumanca,50 g maslaca,rastvoren kvasac i zamesiti mekše testo.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
2.Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini,razviti oklagijom i iseći na 16 delova(oblika pravougaonika ili kvadrata).
3.Nadevati ih eurokremom.
4.Spojiti ivice celom dužinom i pritiskati kako bi se testo zalepilo.Gornju stranu testa umakati u otopljen maslac i poređati u maslacem podmazan i brašnom posut pleh(stranu koja nije umakana u maslac okrenuti da stoji na plehu).Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta
5.Gotove buhtle izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostavii da se prohlade.
6.Buhtle posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Veoma ukusno i mekano pecivo.Recept sam dobila od prijateljice baš u vreme proleća,zato je ovo moj omiljeni prolećni recept.