Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
250 ml mljeka, | |
25 gr kvasca, | |
1 jaje , | |
40 gr biljnog margarina, ( putera9 | |
1 kašikica soli, | |
malo secera, | |
500 gr brasna. | |
FIL | |
spanjać i sir | |
1. | U mlako mjleko staviti secera malo, brasna i kvasca da nadodje desetak minuta a zatim u posudu umuti viljuskom jaje i margarin i dodati u kvasac i sa tim i brasnom zamesiti . Ostaviti da odstoji pola sata da testo naraste , razvuci koru vaditi casom i filovati kruzice spanacem i sirom i formirati kao na slici .Sacekati da naraste premazati jajetom i peci 20 minuta na 200 stepeni. Izvaditi je, pokriti čistom krpom i ostaviti par minuta, da omekša. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |