Potrebno je: 250g heljdinog brašna, 300g pšenicnog brašna, 1 kasicica šećera, 1 kaščica soli 2 kašike masti, 20g svežeg kvasca i vode po potrebi. Priprema: Staviti u posudu heljdino i pšenično brašno i izmešati, dodati šećer so, mast i izmrvljen kvasac.Dodati mlaku vodu i umesiti testo.Testo ne treba da bude mnogo retko i ni previše tvrdo, više mekano. Sve dobro izmešati i ostaviti da raste. Kada naraste izručiti na radnu površinu i oblikovati hleb. Ja sam oblikovala dva manja hleba. Rernu uključite na 200 stepeni, hleb stavite u tepsiju obloženu papirom za pečen je i pecite u zagrejanoj rerni dok ne bude pećen. Probajte drvenim štapićem da li je pečen, ako se testo ne lepi za štapić kada ga bocnete pečen je. Pečen hleb malo poprskajte vodom i umotajte u krpu. Uživajte u svakom zalogaju!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.