Čokoladne buhtle
Sastojci
- 600 g brašna
- 25 g Alfa(ili Vrenje)kvasca
- 2 jajeta
- 100 ml voda
- 150 ml mleko
- 100 g maslac
- 1 prstohvat soli
- 1 kašika šsćera
- 150 g čokolade za kuvanje
- po potrebi šećer u prahu
Opis
- U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac,šećer,1 kašiku beašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.Dodati umućena žumanca i izmešati. Zasebno,u dublju posudu usuti brašno,posoliti i izmešati.Dodati mlaku vodu,belanca,otopljen i prohlađen maslac(malo maslaca odvojiti sa strane trebaće za premazivanje).Umešati nadosli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
- Nadošlo testo izrućiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Iseći na 16 kvadratića. Na svaki kvadratić staviti po parčence čokolade.
- Spojiti dobro krajeve da,tokom pečenja,čokolada ne iscuri. Tepsiju premazati maslacem i poređati pripremljene loptice. Ostaviti ih da odstoje 10 minuta,pa ih premazati otopljenim maslacem. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
- Gotove buhtle izvaditi iz rerne,prekriti ih ćustom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
- Dok su još mlake,buhtle posuti šećerom u prahu.
- Buhtle servirati i poslužiti
Bonus saveti
Obradujte svoje mališane.Umesto čokolade za kuvanje,možete koristiti mlečnu ili belu čokoladu.
Komentari