Čokoladne buhtle

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 25 g Alfa(ili Vrenje)kvasca
  • 2 jajeta
  • 100 ml voda
  • 150 ml mleko
  • 100 g maslac
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašika šsćera
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • po potrebi šećer u prahu

Opis

90'
30'
0
0
  • U mlako mleko dodati izmrvljen kvasac,šećer,1 kašiku beašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.Dodati umućena žumanca i izmešati. Zasebno,u dublju posudu usuti brašno,posoliti i izmešati.Dodati mlaku vodu,belanca,otopljen i prohlađen maslac(malo maslaca odvojiti sa strane trebaće za premazivanje).Umešati nadosli kvasac i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena.
  • Nadošlo testo izrućiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Iseći na 16 kvadratića. Na svaki kvadratić staviti po parčence čokolade.
  • Spojiti dobro krajeve da,tokom pečenja,čokolada ne iscuri. Tepsiju premazati maslacem i poređati pripremljene loptice. Ostaviti ih da odstoje 10 minuta,pa ih premazati otopljenim maslacem. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
  • Gotove buhtle izvaditi iz rerne,prekriti ih ćustom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
  • Dok su još mlake,buhtle posuti šećerom u prahu.
  • Buhtle servirati i poslužiti

Bonus saveti

Obradujte svoje mališane.Umesto čokolade za kuvanje,možete koristiti mlečnu ili belu čokoladu.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam