Sastojci

300g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 jajeta
500g brašna
250ml mleka
50g maslaca
40g svežeg kvasca
100g sira
So i šećer
1.Izmrviti kvasac, pomešati sa malo mlakog mleka i kašičicom šećera, ostaviti kvasac da nadođe.
2.Kada nadođe pomešati ga sa brašnom, jednim jajetom, mlekom, maslacem, jednom supenom kašikom soli i jednom supenom kašikom šećera. Umesiti testo. Ostaviti ga da malo naraste (nekih 10 minuta), za to vreme napraviti kuglice od mesa.
3.U meso, dodamo glavicu crnog luka, koju smo izrendali i jednu supenu kašiku soli. To sve sjediniti.
4.Nakon toga, razvučemo testo i vadimo krugove. Na svaki krug staviti meso, ja sam na nekoliko stavila domaći kačkavalj. Nakon toga, zatvorimo mantiju, i oblikujemo je u lopticu.
5.Izlupati 2 jajeta, i umakati svaku mantiju u jaja. Poređati mantije na pek papir, jednu uz drugu i posuti susamom, ako želite. Peći u zagrejanoj rerni na 200°, 20-25 minuta. Prijatno!
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.