Potrebno je : 220 ml voda 1/2 kocka kvasac 1 ravna kašičica soli 1 kašičica šećera 3 kašika ulja 100 gr integralno brašno 180 gr crno brašno 1 kašika laneno seme 1 kašičica kima 1 kašika susama 1 kašika seme suncokreta 1 kašika seme bundeve Priprema : Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa šećerom,izmrviti kvasac pa dodati 2 kašike crnog brašna.Promešati varjačom pa ostavite par minuta da krene . U drugu posudu staviti integralno brašno,so,ulje,isipati nadošli kvasac pa sa ostatkom crnog brašna zamesiti glatko testo.Pred kraj mešenja dodati semenke ,pokriti prianjajućom folijom i ostavite na toplom da se udvostruči. Naraslo testo premesiti i staviti u pleh u kome će se peći,koga ste obložili papirom za pečenje. Ostavite 20 minuta da krene ,posuti semenkama po izboru i peći na 200 C prvih 15 minuta a onda smanjiti temperaturu na 180 i dopeći još 10 minuta. Odličan hleb !Probajte !

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.