Potrebno je : 1 veća narandža 400 ml mlake vode 1 kocka kvasac 3 kašike šećera 1 kašičica soli 800 gr brašna Za punjenje : 200 gr đžem po želji vanilin šećer po želji šećer u prahu Priprema ; Aktivirati kvasac.Pomešati mlaku vodu sa šećerom,dodati izmrvljen kvasac i nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite par minuta da krene kvasac. U drugu posudu izrendati koru narandže i iscediti sok.Dodati so,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Testo pokrijte prianjajućom folijom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči. Naraslo testo podeliti na tri jednaka dela.Svaki deo rastanjiti oklagijom u krug tanko i točkićem za testo iseći na 8 ili više delova u zavisnosti koliko želite da vam budu velike kiflice.Na svakom užem delu trougla zaseći točkićem testo dva puta.Na širem delu stavite kašičicu đžema i smotajte kiflicu.Postupak ponavljajte dok ne napravite sve kiflice.Poređajte ih u plehu u kome će se peći.Pokrijte krpom i ostavite najmanje 30 minuta da krenu. Svaku kiflicu premazati hladnom vodom i peći na 200 C oko 20 minuta. Po želji pospite vanilin šećerom ili šećerom u prahu i uživajte u divnom ukusu i mirisu narandže. Prijatno !

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.