Potrebno je: 700 g brašna, 250 ml mleka, kockica kvasca, 100ml vode, 100 ml ulja, ili kockicu margarina, 1 kašičisa soli, 1 kašičica šećera i 2 jajeta. Priprema: U mlako mleko i vodu dodati kvasac, šećer i kašičicu brašna. Ostaviti da kvasac nadođe. U posudu preručiti mleko sa nadošlim kvascem, dodati ulje i so, promešajte a onda brašnom zamestiti testo. Testo pokriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmara. Nadošlo testo podelite na dva dela, tri četvrtine testa za cvet a jedna četvrtina za sredinu cveta. Prvi deo testa razvucite što tanje i urolajte. Krajeve premazati umućenim jajetom i sastaviti ih u krug. Testo isecite na više mesta makazicama. Prebacite u podmazan i brašnom posut pleh u sredinu stavite istanjen ostatak testa i premažite umućenim jajetom. Ukrasite po ukusu. Pogača za sva čula i za svačiji ukus.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.