Potrebno je: 1,5 dcl. mlake vode 1/3 kockice Alfa kvasca kašičica šećera kašičica soli 2-3 kašike maslinvog ulja 250 brašna otprilike manja teglica sušenog čeri paradajza grančica ruzmarina i još maslinovog ulja za posipanje Priprema: U mlaku vodu dodajte šećer i razmrvljeni kvasac te ostavite par minuta da ostoji. Zatim dodajte prosejano brašno, so i maslinovo ulje. zamesite testo kašikom. Testo za fokaču treba da je mekše (malo gušće nego za uštipke). Ostavite testo na toplom mestu da odstoji da se udvostuči. Odstojalo testo istresite na dasku i premesite sa vrlo malo brašna, tek toliko da se nelepi i prebacite u tepsiju na pek-papiru. Testo u tepsiji razvucite, tako što ćete nauljenim rukama tapkati i razvlačiti u željeni oblik. Odozgo poređajte sušene čeri paradajze, malo ih pritisnite utesto. Zatim ubadajte i male grančice ruzmarina. Prelijte fokaču sa maslinovim uljem. Ostavite još malo da odstoji a za to vreme uključite rernu. Pecite u donjem delu rerne na 220 stepeni oko 15-20 minuta ili dok fokača blago ne porumeni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.