Ispecite ovu pitu, zagrejte i kuću i telo i dušu u ovim hladnim jesenjim danima. 🙂
Za testo: 200g speltino brašno | |
80-100g pšenično brašno | |
70g svinjska mast (sobne temperature) | |
1 jaje | |
1 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
100g jogurta | |
15g Alfa kvasca | |
1 kašika hladne vode | |
Za nadev: 100g sitnih čvaraka | |
4 kašike kisele pavlake | |
5 kašika kečapa | |
1 glavica ljubičastog luka | |
1 jaje | |
2 kašike susama |
1. | U jogurt izmrvite kvasac, dodajte so, šećer i jaje i promešajte. Zatim dodajte mast i postepeno dodajte brašna i umesite testo. Ukoliko je testo mrvičasto dodajte jednu kašiku hladne vode. Ostavite testo pokriveno 10-15 minuta, ne više. |
2. | Podelite testo na 2 dela, za dve galette. Sjednite kiselu pavlaku i kečap. |
3. | Na papir za pečenje, jedan deo testa razvucite u krug na debljinu od 3-4 mm. Premažite mešavinom pavlake i kečapa ali ne do samih ivica testa, ostavite 2-3cm. Pospite polovinu čvaraka i poređajte 2-3 kruga ljubičastog luka. Krajeve testa presavijte unutra tako da se na nekoliko mesta preklapaju. Prebacite pitu sa sve papirom za pečenje u tepsiju. Viljuškom umutite jedno jaje i premažite rubove testa a potom pospite susam. |
4. | Ubacite pitu u unapred zagrejanu rernu i pecite 15-20 minuta na 180 stepeni. |
5. | Postupak ponovite sa drugim delom testa i sastavite drugu galettu. |
6. | Prijatno! |
Pošaljite komentar