Galetta od speltinog brašna sa čvarcima
Galetta od speltinog brašna sa čvarcima
Galetta od speltinog brašna sa čvarcima
Galetta od speltinog brašna sa čvarcima
Galetta od speltinog brašna sa čvarcima
Galetta od speltinog brašna sa čvarcima
Galetta od speltinog brašna sa čvarcima
Galetta od speltinog brašna sa čvarcima

Sastojci

Za testo: 200g speltino brašno
80-100g pšenično brašno
70g svinjska mast (sobne temperature)
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
100g jogurta
15g Alfa kvasca
1 kašika hladne vode
Za nadev: 100g sitnih čvaraka
4 kašike kisele pavlake
5 kašika kečapa
1 glavica ljubičastog luka
1 jaje
2 kašike susama

Instrukcije

1.U jogurt izmrvite kvasac, dodajte so, šećer i jaje i promešajte. Zatim dodajte mast i postepeno dodajte brašna i umesite testo. Ukoliko je testo mrvičasto dodajte jednu kašiku hladne vode. Ostavite testo pokriveno 10-15 minuta, ne više.
2.Podelite testo na 2 dela, za dve galette. Sjednite kiselu pavlaku i kečap.
3.Na papir za pečenje, jedan deo testa razvucite u krug na debljinu od 3-4 mm. Premažite mešavinom pavlake i kečapa ali ne do samih ivica testa, ostavite 2-3cm. Pospite polovinu čvaraka i poređajte 2-3 kruga ljubičastog luka. Krajeve testa presavijte unutra tako da se na nekoliko mesta preklapaju. Prebacite pitu sa sve papirom za pečenje u tepsiju. Viljuškom umutite jedno jaje i premažite rubove testa a potom pospite susam.
4.Ubacite pitu u unapred zagrejanu rernu i pecite 15-20 minuta na 180 stepeni.
5.Postupak ponovite sa drugim delom testa i sastavite drugu galettu.
6.Prijatno!

Ispecite ovu pitu, zagrejte i kuću i telo i dušu u ovim hladnim jesenjim danima. 🙂

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.