U malo mleko dodajte kvasac i kašičicu šećera, i dobro izmešajte da se kvasac rastvori. Dodajte i 4-5 kašika brašna od ukupne količine jer će tako kvasac pre nadoći. Ostavite da odstoji oko desetak minuta. Dok kvasac raste rastopite u manjoj šerpici mast i ostavite sa strane da se malo prohladi. U sud za mešenje sa mlekom ubacite jaja, so i prohlađenu mast i na kraju nadošli kvasac. Sve dobro izmešajte i dodajte postepeno brašno, malo po malo mešajući varjačom. Testo dobro ulupajte varjačom a po potrebi možete i malo rukama da bi dobili fino mekano testo. Ostavit ga na toplom da odstoji 30 minuta. Z ato vreme izrendajte jabuke posuti sa 3 kašike šećera i dodajte 2 vanilin šećera. Grožđe treba da je u zrnu. Nadošlo testo izručite na brašnom posutu radnu površinu rastanjite oklagijom i secite na dugačje trake. Trake motajte u krug i formirajte gnezdo Malo udubite i nafilujte rendanij jabukama, to isto uradite i napunite grožđem. Ja sam jednu polovinu gnezda punula rendanim jabukama a drugu polovinu grožđem. Tepsiju obložite papirom za pečenje i ređajte gnezda. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite gnezda ali pazite da se ne prepeku. Pečena pospite šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.