Sastojci

Potrebno je za testo:
2 jaja,
2 kašike masti,
45 g kvasca,
1/2l mleka,
1 kašika šećera,
1 kašika soli,
1 kg brašna.
Fil 1
kašika majoneza,
kašika senfa,
kašika kečapa.
Fil 2
300 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka.

Instrukcije

1.Korak 1.U mlako mleko dodati kvasac i kašiku secera,dodati brašno i ostaviti da nadođe.U nadošlo testo dodati mast,jaja kašiku soli i zamesiti sa brašnom.Pokriti krpom i ostaviti 20 min da testo naraste.Posle toga izvaditi testo na radnu površinu premesiti i podeliti na 16 loptica.Korak 2.Sitno oseckati crni luk,propržiti na malo ulja i dodati mleveno meso.Upržiti sve zajedno,malo posoliti i pobiberiti.Korak 3.U činiju pomešati majonez,senf i kečap.Korak 4.Lopticu testa rastanjiti u krug,premazati sa filom 1,dodati kašiku mlevenog mesa,krajeve skupiti i zatvoriti u loticu.Stavljati u pleh tako da zatvoren deo bude okrenut prema dole.Sačekati oko 15-20 minuta.Korak 5.Umutiti belance,premazati pogacice i odozgo posuti susamom.peći na 200c,oko 25 do 30 minuta.