
Potrebno je za testo: | |
2 jaja, | |
2 kašike masti, | |
45 g kvasca, | |
1/2l mleka, | |
1 kašika šećera, | |
1 kašika soli, | |
1 kg brašna. | |
Fil 1 | |
kašika majoneza, | |
kašika senfa, | |
kašika kečapa. | |
Fil 2 | |
300 g mlevenog mesa | |
1 glavica crnog luka. |
1. | Korak 1.U mlako mleko dodati kvasac i kašiku secera,dodati brašno i ostaviti da nadođe.U nadošlo testo dodati mast,jaja kašiku soli i zamesiti sa brašnom.Pokriti krpom i ostaviti 20 min da testo naraste.Posle toga izvaditi testo na radnu površinu premesiti i podeliti na 16 loptica.Korak 2.Sitno oseckati crni luk,propržiti na malo ulja i dodati mleveno meso.Upržiti sve zajedno,malo posoliti i pobiberiti.Korak 3.U činiju pomešati majonez,senf i kečap.Korak 4.Lopticu testa rastanjiti u krug,premazati sa filom 1,dodati kašiku mlevenog mesa,krajeve skupiti i zatvoriti u loticu.Stavljati u pleh tako da zatvoren deo bude okrenut prema dole.Sačekati oko 15-20 minuta.Korak 5.Umutiti belance,premazati pogacice i odozgo posuti susamom.peći na 200c,oko 25 do 30 minuta. |