Možete da napravite jedan veliki ili tri manja hleba, ja sam napravila tri manja. 800 pšeničnoga brašna, 100g ražanog brašna, 1kašika masti 2 kašičice soli, pola kašičice šećera, 100g zrna suncokreta, 40g svežeg kvasca i 600ml mlake vode. Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe. Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast, suncokret i umesiti glatko testo. Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, malo poprskajte vodom i od gore posuti semenke suncokreta. U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.
Hleb
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar