Hleb i jasen Jasen posebno volim jer je ovo drvo zasadio moj sin. Jasen je iizuzetno lepo drvo a liišće je tako tanko i osetljivo da kroz njega možete videti sunćeve zrake.Naši su preci verovali u govor drveća. Stablo se i danas smatra mestom gde borave razni duhovi, a svaka grančica posmatra se kao oružje kojim ti duhovi deluju na ljude. Jasen je neobično drvo, hleb je običan, ali napravljen sa puno ljubavi, pola hleba sam presekla i ponela mojoj dragoj prijateljici. Moj Petar je uvek govorio ne trba sve sam pojesti, podeli sa drugima. Potrebno je: 1kg brašna, 1kašika masti 2 kašičice soli, pola kašičice šećera, 40g svežeg kvasca i 600ml mlake vode. Po testu sam narendala kozji sir sa borovnicom “ SREĆNA KOZA“ Samo srečna koza daje zdravo mleko i posula ga ljutom tucanom paprikom Priprema: Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo. Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju. Tepsiju predhodno podmažite i pospite brašnom Ostavite još malo da naraste pre pečenja, malo poprskajte vodom, rendanom sirom i ljutom tucanom paprikom. U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen a to zavisi od Vaše rerne. Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.
Hleb i jasen
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar